STÓŁ WIEJSKI JAKO POMYSŁ NA UATRAKCYJNIENIE IMPREZY OKOLICZNOŚCIOWEJ

Imprezy okolicznościowe trwają zazwyczaj wiele godzin, co sprawia, że oprócz dania głównego, czyli obiadu, konieczne jest także zorganizowanie dodatkowych przekąsek. Dobrym rozwiązaniem jest skomponowanie stołu, który da gościom możliwość samodzielnego wybrania potraw oraz dopasowania wielkości porcji. Jedną z opcji, która, choć nie jest nowa, zyskuje coraz większą popularność, jest stół wiejski. Czym się charakteryzuje? I dlaczego jest tak świetnym wyborem na imprezy okolicznościowe? Na te i inne pytania odpowiadamy w naszym artykule.

Dlaczego warto wykorzystać wiejski stół?

Wiejski stół to jeden z najbardziej tradycyjnych pomysłów, z których można skorzystać w czasie imprezy okolicznościowej, aby zintegrować gości. O jego ciekawym charakterze decyduje bowiem zarówno smak domowych wędlin, ryb, przetworów, serów, win, nalewek, który kocha niemal każdy, jak i swoboda w wyborze, tego, co odpowiada naszym preferencjom. 

Co ważne, wiejski stół może zostać w pełni dopasowany do oczekiwań zarówno naszych, jak i  naszych gości, tak by cała impreza była dla nich niezapomniana. Dzięki starannie zaplanowanej kompozycji taki stół staje się swoistą ozdobą imprezy i miejscem spotkań.  

kielbasa

Jak zorganizować wiejski stół?  

Należy jednak podkreślić, że zorganizowanie imprezy okolicznościowej wymaga zadbania o wiele, często bardzo złożonych elementów. Jak sprawić, by dodatkowe zadanie, czyli stworzenie wiejskiego stołu, nie było dla nas obciążeniem? Dobrym rozwiązaniem jest powierzenie przygotowań w ręce profesjonalistów w danej restauracji, czy obiekcie. Korzystając z naszej oferty nie musisz bowiem martwić się o znalezienie stołu lub zakupu kompozycji wędlin. Oferujemy bowiem kompleksową pomoc w doborze wyrobów wędliniarskich oraz opcję dowiezienia  stołu-wozu wraz z wędlinami w wyznaczone miejsce.

Na czym bazuje oferowany przez nas wiejski stół? Najczęściej składa się z szynek, polędwic, baleronów, kabanosów, kiełbas, smalcu, pasztetów, kaszanki, salcesonu, galantyny, wyrobów z dziczyzny. Świetnym uzupełnieniem stołu biesiadnego są także ogórki kiszone (lub małosolne) oraz pieczywo, np. chleb staropolski na zakwasie. Warto pamiętać, że całkowity koszt stołu wiejskiego jest zależny od ilości, a także od rodzaju produktów i wyrobów oraz od ilości zaproszonych gości.